Túl a zoknikon és a kuponokon, avagy ezt tedd a fa alá ha jót akarsz - 2. rész

Ha idén végre tényleg olyan ajándékot szeretnél adni, amit újra meg újra megköszönnek, akkor olvasd végig az előző posztunk folytatását.  

 További 5 könyv, ami elgondolkodtat

 

unspecified_2.jpg

 

Satchin Panda:

The Circadian Code: Lose Weight, supercharge your energy 

and sleep well every night

Ebury Publishing

 

Hogy jobban megértsük, hogy hogyan működik a testünk, a bennünk ketyegő biológiai órát, Dr. Satchin Panda közérthetően összefoglalja nekünk a cirkadián ritmusról szóló legfrissebb kutatási eredményeket. A biológiai óránk felelős többek között az alvásért és ébrenlétért, bizonyos hormonok szabályozásáért és sejtek megújulásáért. Ha a cirkadián ritmus felborul, szervezetünk működése is megváltozik, aminek fizikai és pszichés hatásai vannak. A Circadian Code hasznos gyakorlati tanácsokat tartalmaz, hogyan ismerjük meg saját biológiai óránkat, ezáltal megőrizve vitalitásuk és egészségüket.   

Kinek ajándékozd? 

Ha van olyan ismerősöd, akit idén jobban elsodort a munka és kevesebb idő jutott arra, hogy az egészségével, a fizikai jóllétével foglalkozzon viszont tudod, hogy nyitott a változásra, akkor ez a könyv tökéletes ajándék lesz!

Nézz meg egy videót is a szerzőtől: 

Hol szerezheted be a könyvet? A könyv jelenleg csak angol nyelven elérhető!

Book Depository, 5.188 HUF (+ ingyenes postaköltség) 

https://www.bookdepository.com/Circadian-Code-Dr-Satchidananda-Panda/9781785042010 

  

Morell Margot

Stephanie Capparell: A Shackleton- modell

HVG 

 Felfedezni vágyó olvasok előnyben!

Ebben a könyvben egy 20. századi felfedezőtől tanulhatunk és inspirálódhatunk a vezetésről. Az 1914-ben indult Antarktisz felfedező expedíció a földrajzi felfedezések történetének leghíresebb mentőakciójaként lett híres, melyben az expedíció vezetője, Shackleton kivételes vezetői tulajdonságai révén több mint másfél év jeges fogságból vezette ki legénységét. A könyv az Endurance nevű felfedező hajó fedélzetére repít bennünket, ahol már-már tagjai lehetünk az expedíciónak és megismerhetjük Shackleton vezetői gondolkodását és viselkedését, ami a túlélést jelentette a legénységének. 

Kinek ajándékozd?

Azoknak a vezetőknek és csapattagoknak ajánljuk, akik szívesen inspirálódnak igaz történetekből és kíváncsiak rá, mit taníthat nekünk ma egy 100 évvel ezelőtti expedíció. 

Hol szerezheted be a könyvet? 

HVG könyvek, 3.120 HUF

https://hvgkonyvek.hu/konyv/a-shackleton-modell 

 

Marshall Goldsmith – Mark Reiter: 

Ami eddig működött, az nem visz tovább

Trivium Kiadó

 

Te is vágytál már arra, hogy legyen egy listád amire felírhatsz mindent, amit NEM akarsz csinálni? Most egy világismertségnek örvendő coach segít Neked ebben.

Goldsmith biztos benne, hogy a jövőbeli sikereinket nem ugyanazok a működéseink fogják eredményezni, amik eddig. Sőt minél inkább meggyőződésünk, hogy az elért siker a saját tudásunk, akaraterőnk, elkötelezettségünk és választásunk eredménye – annál kevésbé leszünk képesek változtatni, ezáltal a sikeresség a további fejlődés akadályává válik. Peter Drucker nyomán a „nem csinálni lista” (not to do list) összeállítását javasolja nekünk és végig vezet bennünket a saját listáján is. Goldsmith az egyik legelismertebb executive coach ma a világon, így könyve is coaching szemléletű, személyes fejlődésre inspiráló. 

Kinek ajándékozd?

Ismersz olyan vezetőt, aki nem szeretne még sikeresebb lenni? Persze, hogy nem. Ezt a könyvet minden vezetőnek olvasni kell.

Vannak még további könyvei is:

https://www.bookdepository.com/Mojo-Dr-Marshall-Goldsmith/9781401323271?ref=grid-view&qid=1543613049488&sr=1-2 

Nézz meg egy videót is a szerzőtől: 

Hol szerezheted be a könyvet? 

Líra, 2.541 HUF

https://www.lira.hu/hu/konyv/gazdasag/menedzserkonyvek/ami-eddig-mukodott-az-nem-visz-tovabb-hogyan-lehetsz-meg-sikeresebb-ha-sikeres-vagy 

 

Rasmus Hougaard, Jacquelin Carter: 

The Mind of the Leader - How to Lead Yourself, Your People, and Your Organization for Extraordinary Results Harvard Business Review Press 

 

Gondoltad volna, hogy a vezetők 70 százaléka gondolja úgy, hogy jó munkát végez a munkavállalókkal való kapcsolattartásban, addig a dolgozók 88 százaléka mondja azt, hogy vezetői nem foglalkoznak vele eléggé?

A szerzők saját empirikus tapasztalataik alapján már a könyv elején kijelentik, hogy úgy látják a világunk globális vezetői válsággal néz szembe. Elképesztő méretű kutatásokat végeztek több, mint 35 ezer vezető bevonásával. Az eredményük elgondolkodtató, azt mondják, hogy a mai szervezetek és vezetők mindennapi működései nem találkoznak a munkavállalók alapvető szükségleteikkel. A szerzők praktikus megoldásokat és gyakorlati példákat is felsorakoztatnak könyvükben arra, ami szerintük a megoldás, az emberközpontú szervezetek kialakítása, ahol a vállalati stratégia központjában az emberek állnak. Ehhez olyan menedzserekre és vezetőkre van szükség, akik három alapvető mentális tulajdonsággal rendelkeznek: tudatos jelenlét, önzetlenség, együttérzés. 

Kinek ajándékozd? 

Azoknak, akik idejét látják annak, hogy feje tetejére állítsák a hagyományos vezetői gondolkodást és nem félnek ehhez a saját gondolkodásukat is megkérdőjelezni. 

Nézz meg egy videót is a szerzőtől:  

 Hol szerezheted be a könyvet? A könyv jelenleg csak angol nyelven elérhető!

Book Depository7.006 HUF (+ingyenes postaköltség) 

https://www.bookdepository.com/Mind-Leader-How-Lead-Yourself-Your-People-Your-Organization-for-Extraordinary-Results-Rasmus-Hougaard/9781633693425 

 

Daniel M. Cable: Alive at Work : 

The Neuroscience of Helping Your People Love What They Do

Harvard Business Review Press

 

Cable az idegtudomány és a szociálpszichológia segítségét lenyűgöző történeteit hívja segítségül, hogy segítsen a vezetőknek mindél jobban megértenia dolgozóikat. A könyvben többek között olyan kérdésekre keresi a választ és ad gyakorlati tippeket, mit tehet a vezető, hogy a legtöbbet hozza ki a kollégáiból, hogyan mélyíthető a munkavállalók kapcsolata a munkájukkal vagy mit tehetünk az olyan munkakörnyezet létrehozásában, amiben az emberek motiváltak az ötleteik megosztására. És, ami nekünk a legjobban tetszik, hogy Cable nem a szervezeti kultúra szintjén gondolkodik, hanem egyéni szinten. Azt mondja, hogy apró lépésekkel, egyéni szinten is képesek a vezetők változtatni, hogy megszerezzék a versenyelőnyt, amihez a legfontosabb az elkötelezett kreatív kolléga. 

Kinek ajándékozd? 

Minden olyan vezetőnek, aki küzd az elkötelezettség hiányával, a fluktuáció nehézségével és érdekli, hogy egyéni szinten mit tud tenni a változásért. 

Nézz meg egy videót is a szerzőtől: 

 Hol szerezheted be a könyvet? A könyv jelenleg csak angol nyelven elérhető!

Book Depository, 6.940 HUF (+ ingyenes postaköltség) 

https://www.bookdepository.com/Alive-at-Work-Daniel-M-Cable/9781633694255 

 

Érdekes könyvekben gazdag Karácsonyt kívánunk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaderbar.blog.hu/api/trackback/id/tr114466100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Címkék

agykutatás (1) agyműködés (1) alízcsodaországban (1) apszichológusválaszol (1) barátok (1) biológia (1) boldogkollégavagyok (5) boldogság (1) cirkadián (1) coach (1) coaching (1) család (1) csapat (4) csodaország (1) depresszió (1) döntés (1) döntésdiéta (1) egészség (4) egyenlőség (1) együttérzés (1) emlék (1) emlékek (1) emlékezés (1) emlékezet (1) emlékképek (1) epizodikus emlékezet (1) eq (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) evidence based (1) expedíció (1) feedback (1) félelem (1) gender (1) gondolkodásmód (1) grincs (1) hangulat (1) influencer (1) jóllét (5) jövő (1) karácsony (3) kedvesség (1) klasszikus (1) kompetencia (1) kompetencia határok (1) könyvajánló (1) letölthető (2) memória (1) mese (1) mindfulness (1) mindset (9) mindsetchange (12) mítosz (1) múlt (1) nemi egyenlőség (1) neuro (1) neuroleadership (1) nőnap (1) önfejlesztés (7) önzetlenség (1) pánik (1) pánikroham (1) podcast (1) pozitív pszichológia (7) pszichológia (7) pszichologia (1) pszichológus (4) randomkindness (1) reziliencia (1) segédanyag (1) segítőbeszélgetés (1) siker (2) sikeresvezetővagyok (6) socialmedia (1) szakmai kompetencia (1) szemantikus emlékezet (1) szociálpszichológia (2) szokás (7) szorongás (1) szorongásos zavar (1) teljesítményértékelés (3) terápia (1) tudatosjelenlét (1) tudatosság (5) tudatos jelenlét (3) tudomány (8) újévi fogadalmak (1) ünnep (1) ünnepek (1) változás (11) vezetés (3) vezetésfejlesztés (4) vezető (5) vezetőfejlesztés (1) vezetői mítoszok (1) vigyázzunkegymásra (1) visszajelzés (2) zenekar (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása