Túl a zoknikon és a kuponokon, avagy ezt tedd a fa alá ha jót akarsz! - 1. rész

Ha idén végre tényleg olyan ajándékot szeretnél adni, amit újra meg újra megköszönnek, akkor ezt a posztot Neked írtuk. 

 3 könyv, ami elgondolkodtat

 

unspecified.jpg

Itay Talgam: Karmester, főnök, dada 

A tudatosan szerény vezető meglepő teljesítményekre ösztönöz

Akadémia Kiadó

Méltánytalanul kevésszer kerül párhuzamba a karmesteri és a vezetői szerep. Pedig több bennük a közös, mint gondolnád! 

Ez a könyv azoknak a vezetőknek íródott, akik szívesen eltanulnák, hogy mit és hogyan tesz a karmester az együttműködés, a harmónia és a hibátlan teljesítmény elérése érdekében.  

Itay Talgam izraeli karmester, a nagyszerű Leonard Bernstein tanítványa és szervezetfejlesztő szakember a zenekarok, zenészek és ismert karmesterek portréján keresztül beszél a vezetésről, a karmesteri pálca kihívásairól. Kiemeli azokat ellentmondásos tanulságokat, és meglepő párhuzamokat, amelyeket az üzleti vezetők a világhírű karmesterektől tanulhatnak annak érdekében, hogy saját csapatuk is jobban muzsikáljon a jövőben. 

Kinek ajándékozd?

A "Karmester, főnök, dada" című könyv kiváló ajándék, minden zenerajongó, "tudatosan szerény"  és a legkevésbé sem szerény, új és a régi vezetőnek egyaránt. Egyszóval: Mindenkinek. Ezt mindenkinek olvasnia kell!

Nézz meg egy videót is a szerzőtől: 

Vagy ha magyar feliratra lenne szükséged, akkor itt:

https://www.ted.com/talks/itay_talgam_lead_like_the_great_conductors

Hol szerezheted be a könyvet?

Líra könyvesbolt, 3.145 Ft

https://lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/tarsadalomtudomany/karmester-fonok-dada-a-tudatosan-szereny-vezeto-meglepo-teljesitmenyekre-osztonoz 

Libri könyvesbolt3.515 Ft 

https://www.libri.hu/konyv/itay_talgam.karmester-fonok-dada.html

Csendes Vezetés 

David Rock: Quiet Leadership

HarperCollins Publisher Inc. 

Kötelezően szabadon választott olvasmány azoknak, akik csak egyszer is elgondolkodtak már azon, hogy miért nem teszik az emberek azt, amit mondunk nekik? 

Napjainkban a munkavégzés jellege folyamatosan változik így a vezetésben, a vezetői eszköztárban is gyökeres változtatásokra van szükség. Ezt pedig a gondolkodásunk átformálásával kell kell kezdeni. A könyv tudományos alapokra épül, melyet az agyműködésről és gondolkodásról szerzett új ismeretek inspiráltak. A tudományos háttér mellett a könyv példái gyakorlatiasak és hétköznapiak, illetve megismerhetjük a szerző hat lépéses módszerét:

  1. Gondolkodj el azon, hogy mások, hogy gondolkodnak.
  2. Ne csak azt halld meg, amit hallani akarsz.
  3. Beszélj szándékkal.
  4. Segítsd a befelé tekintést.
  5. Teremtsd meg az új gondolkodásmódot (CREAT model)
  6. Utókövetés a hosszútávú eredményekért

Hat lépés, hogy a hagyományostól eltérő módon oldjuk meg a mindennapi és stratégiai feladatainkat. 

Kinek ajándékozd? 

A "Csendes vezetés" című könyvet ajánljuk minden olyan vezetőnek, aki úgy érzi új, gyakorlatias megközelítésre van szüksége, szeretne frissíteni az eszköztárán, gondolkodásán és nyitott a tudományra is. Ajánljuk továbbá mindenkinek, aki ha nem is vezető, de szeretne formálni a saját gondolkodásán a jobb teljesítmény érdekében, ugyanis a könyvben bemutatott módszer a mindennapokban éppúgy használható, mint a munka világában. 

Még a szerzőtől: 

David Rock a NeuroLeadership kifejezés megalkotója, a NeuroLeadership Institute vezetője.

Vannak még további könyvei is:

https://www.bookdepository.com/Your-Brain-at-Work-David-Rock/9780061771293?ref=grid-view&qid=1543570354925&sr=1-2 

Nézz meg egy videót is a szerzőtől: 

 

Hol szerezheted be a könyvet? A könyv jelenleg csak angol nyelven elérhető!

Book Depository, 3.797 HUF (+ ingyenes postaköltség) 

https://www.bookdepository.com/Quiet-Leadership-David-Rock/9780060835910?ref=grid-view&qid=1543568705520&sr=1-1 

Amazon Kindle, 14.59 USD

https://www.amazon.com/Quiet-Leadership-Steps-Transforming-Performance-ebook/dp/B000XUBC04

A sokszorozó hatás

Andy Cope: Leadership : The Multiplier Effect

 Hodder & Stoughton General Division

 Tudtad, hogy egy vezető munkája nem az, hogy inspirálja az embereket, hanem hogy ő maga inspirált legyen?

Andy Cope boldogságkutató szerint a vezető, aki maga is jól van, inspirált és motivált jó érzéseket terjeszt a csapatában is, a csapata pedig az ügyfeleiben és a kollégáiban. A "Sokszorozó hatás", a könyv főtémája a pozitív érzelmek azon halmaza, ami a vezetőből indul. A könyv a pozitív pszichológia, érzelmi intelligencia, munkavállalói elkötelezettség és persze a vezetés legfrissebb kutatásaira alapozva mutatja be központi elméletét.  

Kinek ajándékozd?

A "Sokszorozó hatás" című könyvet ajánljuk magukat újragondolni vágyó vezetőknek, pozitív pszichológia rajongóknak, munkavállalói elkötelezettségről tanulni akaró, a vezetői munkát tudatosan támogatni akaró HR szakembereknek.

Hol szerezheted be a könyvet? A könyv jelenleg csak angol nyelven elérhető!

Book Depository, 3.564 HUF (+ ingyenes postaköltség) 

https://www.bookdepository.com/Leadership-Andy-Cope/9781473679450?ref=grid-view&qid=1544188607109&sr=1-2

Amazon Kindle, 19,04 USD

https://www.amazon.com/Multipliers-Revised-Updated-Leaders-Everyone-ebook/dp/B01KT18416/ref=sr_1_2?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1544135287&sr=1-2&keywords=The+Multiplier+Effect

 

A jövőhéten további könyvajánlókkal jövünk! 

Ha elolvasnád a második részt is: katt ide 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaderbar.blog.hu/api/trackback/id/tr3514448042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Címkék

agykutatás (1) agyműködés (1) alízcsodaországban (1) apszichológusválaszol (1) barátok (1) biológia (1) boldogkollégavagyok (5) boldogság (1) cirkadián (1) coach (1) coaching (1) család (1) csapat (4) csodaország (1) depresszió (1) döntés (1) döntésdiéta (1) egészség (4) egyenlőség (1) együttérzés (1) emlék (1) emlékek (1) emlékezés (1) emlékezet (1) emlékképek (1) epizodikus emlékezet (1) eq (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) evidence based (1) expedíció (1) feedback (1) félelem (1) gender (1) gondolkodásmód (1) grincs (1) hangulat (1) influencer (1) jóllét (5) jövő (1) karácsony (3) kedvesség (1) klasszikus (1) kompetencia (1) kompetencia határok (1) könyvajánló (1) letölthető (2) memória (1) mese (1) mindfulness (1) mindset (9) mindsetchange (12) mítosz (1) múlt (1) nemi egyenlőség (1) neuro (1) neuroleadership (1) nőnap (1) önfejlesztés (7) önzetlenség (1) pánik (1) pánikroham (1) podcast (1) pozitív pszichológia (7) pszichológia (7) pszichologia (1) pszichológus (4) randomkindness (1) reziliencia (1) segédanyag (1) segítőbeszélgetés (1) siker (2) sikeresvezetővagyok (6) socialmedia (1) szakmai kompetencia (1) szemantikus emlékezet (1) szociálpszichológia (2) szokás (7) szorongás (1) szorongásos zavar (1) teljesítményértékelés (3) terápia (1) tudatosjelenlét (1) tudatosság (5) tudatos jelenlét (3) tudomány (8) újévi fogadalmak (1) ünnep (1) ünnepek (1) változás (11) vezetés (3) vezetésfejlesztés (4) vezető (5) vezetőfejlesztés (1) vezetői mítoszok (1) vigyázzunkegymásra (1) visszajelzés (2) zenekar (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása