A Karácsonyi Ének üzenetei - vezetőknek és nem vezetőknek, LETÖLTHETŐ SEGÉDANYAGGAL
5 kérdés az évzáró team meetingre vagy karácsonyi bulira Charles Dickenstől

A Karácsonyi Ének története egy igazi fösvényről, a kíméletlenül egocentrikus, öreg, hegyesorrú, fagyott vonású Ebenezer Scrooge-ról szól, aki valójában már akkor igazi Grincs volt, mielőtt az trendinek számított volna, és aki a novella végére, "némi" külső ráhatásra ugyan, egy kedves, adakozó és örömteli emberré változik, éppen Karácsony napján. Főhősünket az Elmúlt, Jelen és a Jövendő Karácsonyok szellemei kísérik végig a történeten, és segítenek neki, hogy megváltoztathassa az életét.

Bár a való világban ez a változás a legritkábban kéreti magát ennyire nyilvánvalóan és történik meg három nap alatt, ez az ikonikus novella mégis mindannyiunk számára tanulságul szolgálhat.

Úgy gondoltuk, hogy az év utolsó, kellemesen lelassuló napjaihoz alkalomhoz illő, hogy átgondoljunk pár dolgot magunk körül, és ha vezetők vagyunk, teret és időt adva az önértékelésre, másokat is erre ösztönözzünk. Hívjuk segítségül ehhez az akár közös önértékeléshez mi is a három Szellemet.

 

04_lb-blogpost.jpg

Az Elmúlt Karácsonyok Szelleme

Ebenezert először az Elmúlt Karácsonyok Szelleme látogatja meg, hogy egészen részletesen felidéztesse, hogy mi történt vele a múltban, mitől vált a főszereplőnk ilyen megkeseredetté. Utazzunk mi is Ebenezerrel, és tekintsünk vissza az elmúlt évünkre:

1.

Mi ment IGAZÁN jól idén? Mire vagy a legbüszkébb? Mire vagytok csapatként a legbüszkébbek? Mire tanítottak ezek a sikerek?

Az, hogy milyen messzire jutottál, gyakran csak akkor látszik, hogy ha megállsz és hátra tekintesz az indulásod óta megtett távolságra. 

2.

Mire ment KEVÉSBÉ jól idén?Milyen kudarcok értek? Mi volt a csapatként a legnehezebb? Fogalmazzatok meg egy - egy ilyen tanulságot!

 

Ezek a tanulságok, amelyek növelik az életerő pontjaidat (Kaland, Játék, Kockázat olvasók előnyben). Ezek segítenek hozzá, hogy egyre több és több sebet, támadást bírj majd elviselni vagy akár elkerülni a jövőben.

A Jelen Karácsonyának Szelleme

A Jelen Karácsonyának Szelleme megmutatja Ebenezernek, hogy a tudta nélkül, hogyan élnek mások a közvetlen környezetében. Szembesülnie kell azzal, hogy alkalmazottja milyen sanyarú körülmények között él beteg kisfiával, amelynek látványától elszorul a szíve. 

Nekünk azonban nem kell olyan kegyetlen eszközökhöz nyúlnunk, mint a Jelen Karácsonyok Szellemének ahhoz, hogy kiolvassuk és átadjuk a jelen pillanatok üzeneteit. Elég, hogy ha átgondolod, hogy:

3.

Miért lehetsz hálás az elmúlt évből? Konkretizálj legalább három dolgot!

 

A rohanó, stresszes mindennapokban könnyen elfelejtkezünk azokról a személyekről, és azokról a minket körülvevő dolgokról, amelyekért igazán hálásak lehetünk. Dicsérő szavainkat (címezzük azokat a Családunknak, vagy a Kollégáinknak), ne csak az év végére, vagy a teljesítményértékelő időszakra tartogassuk. Sokkal többet jelent egy kedves és szívből jövő köszönöm a pillanathevében, mint egy oklevél az év végén. Ha köszönettel tartozunk valakinek, köszönjük azt meg a lehető leghamarabb és a lehető legkonkrétabban, hiszen ezek jobban visszatükrözik a valódi érzelmeket, mint az üveglap mögötti sablon oklevelek.

A Jövendő Karácsonyok Szelleme

A Jövendő Karácsonyok Szelleme, halkan és nesztelenül közeledett, homály és rejtelem áradt belőle, arcát és testét fekete köpeny borította, egy kaszás képében ismerjük meg. Azért jött, hogy megmutassa Ebenezernek, hogy mi vár rá, hogy ha nem változtat az életén. Megmutatja neki a Hősünket egy koporsóban, holtan fekve, akiről senkinek nincs egy jó szava sem. 

Ebenezer kétségbeesve próbálja megtudni, hogy mennyi esélye van még a változásra? De válasz helyett a Szellem összezsugorodik és eltűnik, ő pedig másnap, Karácsony reggelén, előtte soha nem tapasztalt boldogsággal és megkönnyebbüléssel ébred az ágyában, hogy minden amit az előző este tapasztalt csak fikció. "Övé a hátralévő idő, hogy megjavulhasson."

Szerencsére a való életben nem kellenek ilyen radikális eszközök ahhoz, hogy megérezzük, vagy éreztessük a változás szükségességét. Sok esetben elegendő, hogy ha utat mutatunk a jövőbe, ezzel kötelezve el a velünk haladókat a közös utazásra. Mutassuk meg a kollégáknak, hogy mi várja őket, hogy ha velünk tartanak. Mutassunk jövőképet nekik ahhoz, hogy sikerrel teljesíthessék ezt a közös küldetést, vázoljuk, hogy ehhez mire lesz szükségük (amivel esetleg még nem rendelkeznek)? 

4.

Mit szeretnél elérni 2019-ben? Mit szeretnétek csapatként elérni 2019-ben?

 

5.

Hogy jövő karácsonykor IGAZÁN elégedett lehess, min kellene akár most azonnal változtatnod? Min kellene a csapatként változtatnotok?

 

A Karácsonyi Ének olyan mindenkor érvényes igazságokra hívja fel a figyelmünket, amelyek mellett sajnos könnyen elszaladunk a mindennapok során, így érdemes őket újra és újra elővennünk és felidéznünk:

  • Emlékeztet minket, hogy sokszor az a legegyszerűbb megoldás, ha hátralépünk egyet a jelen helyzetből/problémából, és így próbálunk meg koncentrálni, a számunkra, a csapatunk, a szervezetünk számára fontos dolgokra.
  • Rámutat, hogy (vezetőként kiemelten) fontos tudatában lenni annak, hogy milyen hatást gyakorlunk a környezetünkre.
  • Emlékeztet, hogy mindig azt kellene választanunk, ami a helyes, még akkor is ha az a kevésbé könnyű választás.
  • Figyelmeztet, hogy olykor nekünk kell segítenünk másoknak, hogy változni tudjanak. Néha nekünk kell a Szellemeknek lennünk. Vezetőként ez különösen igaz!
  • Ha valami az életben nem úgy sikerül, ahogy azt szeretnénk, jogunkban áll szomorúnak lenni, majd újra próbálkozni. Soha nem késő változtatni!
  • Az önzés magányhoz vezet.
  • A rohanó mindennapokban egyáltalán nem könnyű kedvesnek lenni. Azonban a nagylelkűség nem csak az anyagiakban mérhető. Mindennapi jó szóra, őszinte érdeklődésre, kedves gesztusra mindenkinek kell, hogy fussa. Vezetőként ha anyagi jutalmazási lehetőségeid nincsenek is, próbálj meg (szabad) időt adni a Kollégáknak. 
  • Az emberek örömmel emlékeznek vissza a szép dolgokra és a sikereikre. Vezetőként munkaköri kötelességed lehetőséget teremteni erre!
  • Ha a mai nap pozitív hatással tudsz lenni valaki életre, azt kötelességed megtenni.

 

 

 

LETÖLTHETŐ SEGÉDANYAG

A letölthető segédanyagért kattints jobb egérrel a képre - mentés más néven- és már nyomtathatod is!

 unspecified_1.jpg

Kérjük, hagyd rajta a segédanyagon, hogy azt mi készítettük és vedd figyelembe, hogy annak kereskedelmi forgalomba hozatala engedélyköteles.

Köszönjük! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leaderbar.blog.hu/api/trackback/id/tr4614461342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Címkék

agykutatás (1) agyműködés (1) alízcsodaországban (1) apszichológusválaszol (1) barátok (1) biológia (1) boldogkollégavagyok (5) boldogság (1) cirkadián (1) coach (1) coaching (1) család (1) csapat (4) csodaország (1) depresszió (1) döntés (1) döntésdiéta (1) egészség (4) egyenlőség (1) együttérzés (1) emlék (1) emlékek (1) emlékezés (1) emlékezet (1) emlékképek (1) epizodikus emlékezet (1) eq (1) érzelmek (1) érzelmi intelligencia (2) evidence based (1) expedíció (1) feedback (1) félelem (1) gender (1) gondolkodásmód (1) grincs (1) hangulat (1) influencer (1) jóllét (5) jövő (1) karácsony (3) kedvesség (1) klasszikus (1) kompetencia (1) kompetencia határok (1) könyvajánló (1) letölthető (2) memória (1) mese (1) mindfulness (1) mindset (9) mindsetchange (12) mítosz (1) múlt (1) nemi egyenlőség (1) neuro (1) neuroleadership (1) nőnap (1) önfejlesztés (7) önzetlenség (1) pánik (1) pánikroham (1) podcast (1) pozitív pszichológia (7) pszichológia (7) pszichologia (1) pszichológus (4) randomkindness (1) reziliencia (1) segédanyag (1) segítőbeszélgetés (1) siker (2) sikeresvezetővagyok (6) socialmedia (1) szakmai kompetencia (1) szemantikus emlékezet (1) szociálpszichológia (2) szokás (7) szorongás (1) szorongásos zavar (1) teljesítményértékelés (3) terápia (1) tudatosjelenlét (1) tudatosság (5) tudatos jelenlét (3) tudomány (8) újévi fogadalmak (1) ünnep (1) ünnepek (1) változás (11) vezetés (3) vezetésfejlesztés (4) vezető (5) vezetőfejlesztés (1) vezetői mítoszok (1) vigyázzunkegymásra (1) visszajelzés (2) zenekar (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása